Zaak Bart De Pauw Bart De Pauw weer op tv? Het ziet er plots goed uit voor hem
PMN
Bart De Pauw weer op tv? Het ziet er plots goed uit voor hem
Foto: Photonews

Bart De Pauw is zich aan het voorbereiden om zijn excuses aan te bieden. Dat is toch wat we nu horen. Hij zou eerder al verschillende gesprekken hebben gehad met VRT-CEO Frederik Delaplace.

VRT-CEO Frederik Delaplace besloot na gesprekken met Bart De Pauw om de docu, waarin zijn slachtoffers hun verhaal doen, niet uit te zenden. Voor verschillende betrokkenen een slag in het gezicht. Zij hadden het liever anders gezien.

TV-recensent Jules Harnot denkt dat er een verzoeningspoging aan de gang is. “Ik zeg niet dat dit meteen zal uitvloeien in een nieuwe samenwerking, maar dit lijkt me een verzoeningsgebaar in de richting van één van de meest begenadigde televisiemakers die ons land ooit gekend heeft”, bedenkt hij zich in Het Laatste Nieuws.

"Bart moet geen levenslang beroepsverbod krijgen"

Ook Goedele Liekens staat open voor een terugkeer van Bart. “Uiteraard moet die man geen levenslang beroepsverbod krijgen. Shaming en ballingschap is nergens goed voor. De bedoeling is wel dat we maatschappelijke attitudes veranderen en dat iedereen zich veilig voelt op de werkvloer.”

Goedele betreurt het wel dat de VRT de docu voorlopig niet gaat uitzenden. “Van een openbare omroep, die toch ook een opvoedkundige taak heeft, had ik in dit geval meer verwacht.” Die mening delen overigens ook de vakbonden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.