Marco Borsato gaat het niet graag horen: “Nog te vroeg”
PMN
Marco Borsato gaat het niet graag horen: “Nog te vroeg”
Foto: Photonews

Marco Borsato is nog steeds niet bekomen van zijn echtscheiding. Vorig jaar kwam er een einde aan het huwelijk van hem en Leontine.

Dat schrijft De Tijd, die samen met journalisten van VRT NWS, Apache en Knack voor het eerst in 90 jaar het volledige patrimonium heeft doorgelicht van de Koninklijke Schenking.

De Koninklijke Schenking heeft vorig jaar maar 6,45 miljoen euro besteed om zijn gigantische patrimonium in stand te houden. Daarvan ging bijna de helft (2,91 miljoen euro) naar het domein van Laken, dat nog geen 2 procent van het patrimonium uitmaakt.

De koninklijke familie wentelt zo veel mogelijk kosten af op de belastingbetaler, getuigen insiders. Terwijl de Belgische staat ook nog eens huurgeld betaalt aan de Schenking, bijvoorbeeld voor een groot kantoorgebouw in Brussel.

Ook de premier moet elk jaar 100.000 euro huurgeld betalen aan de Schenking om het kasteel van Hertoginnedal te huren. Maar als daar kosten aan zijn, is de factuur ook voor de belastingbetaler.

De Schenking weet zelf niet hoeveel haar patrimonium waard is. Haar jaarrekening bevat amper zes pagina’s en geen details. En als overheden bijdragen in de kosten, zijn daar volgens Philippe Lens, gedelegeerd bestuurder van de Schenking, altijd goede redenen voor: omdat dat zo is afgesproken in huurovereenkomsten of omdat het gaat om bestemmingen van algemeen belang.

Meer nieuws

Meer nieuws

.