The Netherlands twelve points? Joost Klein verovert hitlijsten met Songfestivallied
ASX
The Netherlands twelve points? Joost Klein verovert hitlijsten met Songfestivallied
Foto: GoPlay

In mei vindt het 68e Eurovisiesongfestival plaats. Dat wordt dit jaar georganiseerd in Malmö (Zweden), na de overwinning van Loreen met haar monsterhit ‘Tattoo’. Afgelopen week werd de Nederlandse inzending bekendgemaakt.

Dat onze Noorderburen dit jaar Joost Klein naar het Songfestival afvaardigen was al een tijde geweten. Zijn nummer Europapa was afgelopen donderdag voor het eerst te horen.

De meningen over het nummer zijn, op zijn zachtst gezegd, nogal verdeeld. Waar de ene twaalf punten veil heeft voor de jonge zanger, vindt de andere het regelrechte bagger. Ook bij de bookmakers zijn de meningen verdeeld, volgens hen eindigt Joost in mei op een dertiende plek. Ter vergelijking: België eindigt volgens hen op een knappe vierde plaats.

Of Joost het Songfestival zal winnen, zal in mei moeten blijken. Desalniettemin zal het nummer Europapa hem geen windeieren leggen. Het lied werd maar liefst 1,2 miljoen keer beluisterd op Spotify, lezen we op HLN. Op YouTube gaat het nummer zelfs vlotjes richting 5 miljoen views.

Meer nieuws

Meer nieuws

.