"Wat zal ik jou missen": Dit waren de laatste pakkende woorden van Hugo voor zijn 'Colleken' op haar uitvaart
COS
"Wat zal ik jou missen": Dit waren de laatste pakkende woorden van Hugo voor zijn 'Colleken' op haar uitvaart
Foto: Photonews

Vandaag, op zaterdag 12 november, vond in Zemst de uitvaartceremonie van Nicole Josy plaats. De uitvaartplechtigheid kon via verschillende kanalen live gevolgd worden.

Dat Nicole Josy enorm geliefd was, bleek nog maar eens uit de pakkende getuigenissen die we zaterdag van vrienden, collega's en familieleden hoorden tijdens haar uitvaartdienst. Natuurlijk hoorden we ook van Hugo Sigal, die zich - zo vaak als hij kon - sterk hield tijdens de ceremonie. Zijn laatste woorden voor Nicole werden voorgelezen door een vriend.

"Mijn allerliefste, jij hebt me geleerd om te wassen, te plassen, te koken en nog zoveel meer. Dankzij jou kan ik bijna alles. Alleen jou te missen, dat heb ik nooit geleerd. En dat jij er nu niet meer bent, is geen litteken op mijn ziel, maar een litteken over heel mijn lichaam. Waar in het begin misschien maar weinig mensen in ons geloofden, was jij van bij de start overtuigd van onze krachten samen. Bezielster van ons huwelijk en onze samenwerking."

"We hebben samen de wereld gezien, de mooiste plaatsen. Met stip: Saint Tropez, waar in Café des Arts je Kirr altijd klaarstond", klonk het nog. "Dan was er ook nog die plaats waar we iedere keer weer hand in hand, als twee kinderen, binnenwandelden. Mickey Mouse en zijn vrienden zullen ons vanaf nu moeten missen. Volgende week stond er ook nog een trip naar Londen gepland, maar niet meer voor mij. Niet zonder jou."

"Nicole was altijd vriendelijk, tegen alles en iedereen. Ook tegen mensen die ze nog nooit had ontmoet, iedereen kreeg een 'goeiedag'. Nicole was altijd optimist. Daarom las ze bijvoorbeeld ook nooit kritieken. Nicole heeft nooit geklaagd, zelfs niet over al het negatieve wat haar medisch is overkomen. Integendeel. Ze dacht altijd eerst aan alle anderen. Nicole was perfectionistisch; enkel het beste was goed genoeg. Nicole was goedlachs, altijd te vinden voor een grap of een frats. Jullie willen niet weten hoeveel schoenen die voor de deuren van de cabine stonden om te worden gepoetst, ze op cruise van plaats heeft verwisseld."

"Wat mij het meest van al heeft deugd gedaan, zijn de massa's lieve reacties van jullie allemaal. Geweldige familie, fantastische vrienden, beste collega's. En om op die manier nog maar eens te beseffen hoe graag Nicole door jullie wordt gezien. In haar naam: merci. Waar ze nu ook is, ze zal ongelooflijk fier zijn op de appreciatie die ze van jullie krijgt. We hebben niet de grootste fanclub, maar wel de beste fans. Een voor een weten jullie wat jullie voor Nicole & Hugo betekenden. Ook aan jullie: een dikke merci."

"'You're the first, the last, my everything' was ons lied. Door haar iedere keer vertaald als: 'jij bent mijn eerste, mijn laatste, mijn alles'. En ook al heb je al een aantal keer gezegd dat ik na jou verder moet, ik beloof dat ik alle berichten, mails, brieven en wat dan ook zal blijven ondertekenen met 'Hugo & Nicole'. Zolang ik er ben, zal je nooit vergeten worden. Dit wordt mijn bewijs aan jou dat jij ook mijn eerste, mijn laatste, mijn alles bent."

"Lieve Nicole, Colleken, chouke, mama, suske, Mimi, ik ga nog heel dikwijls blèten en diep in de put zitten. Ik moet nog leren sterk te zijn. Ik weet alleen niet of ik dat ga kunnen. Met de prachtige herinneringen die wij samen hebben gemaakt, kan ik nog een hele tijd verder. Graag zien is mooi, maar te graag zien, wil misschien wel zeggen, dat dit verlies niet te dragen is. Wat zal ik jou missen, wat zal ik jou missen. Jouw Hugo... & Nicole."

Meer nieuws

Meer nieuws

.