Hugo Sigal getuigt over noodlottige moment: "Ik ben beginnen te schreeuwen"
COS
Hugo Sigal getuigt over noodlottige moment: "Ik ben beginnen te schreeuwen"
Foto: Photonews

We kregen vrijdag het droevige nieuws te horen dat Nicole Josy overleden is. De zangeres, met haar echtgenoot en zielsverwant Hugo Sigal voor eeuwig bekend als 'Nicole & Hugo', werd 76 jaar.

Nicole Josy moest al een hele tijd een strijd tegen alzheimer voeren. Het werd uiteindelijk niet de ziekte maar een noodlottige val die haar het leven kostte. Nicole viel van de trap op haar achterhoofd en liep een schedelbreuk op. Echtgenoot Hugo Sigal blijft volledig gebroken achter.

Nicole & Hugo waren donderdagavond nog samen met vrienden gaan eten toen ze rond half tien thuiskwamen. "Ik zei tegen Nicole: 'Ga jij maar eerst de trap op.' 'Nee, ga jij maar', zei ze. Wat er dan gebeurd is, heb ik niet gezien", vertelt Hugo in Het Laatste Nieuws. "Ze moet zich mistrapt hebben."

"Ik hoorde de bonk, ze lag op haar rug op de grond. Ik ben beginnen te schreeuwen. 'Chou! Chou!' Maar ze reageerde niet meer. Ik zag dat het niet goed was. Ze bloedde uit haar mond, ik was bang dat ze zou stikken en heb haar op haar zij gedraaid. Toen begon ze over te geven."

Na tien minuten was de ambulance gearriveerd. De ambulanciers spraken meteen duidelijke taal: het zag er zeer slecht uit. In het ziekenhuis van Jette werd dat bevestigd. Een operatie kon. "Maar ze zou nooit nog Nicole worden. Ze zou een plant zijn. Ik heb daar met Nicole vroeger veel over gesproken, ik wist dat ze dat niet wou."

Meer nieuws

Meer nieuws

.