Belediging tegenover Natalia: "Dat is eigenlijk het volk oplichten"
COS
Belediging tegenover Natalia: "Dat is eigenlijk het volk oplichten"
Foto: GoPlay

Zaterdag werd duidelijk dat Gustaph België zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De meningen over Gustaphs kansen zijn erg verdeeld.

Ook bij de 'Mediawatchers' van HLN is Mark Coenegracht niet tevreden. Wetende dat we één van onze strafste artiesten hadden kunnen sturen. "We krijgen nu Gustaph en we hadden Natalia kunnen hebben. Dat vind ik eigenlijk het allerergste van heel dit gedoe", zegt de journalist.

"Voor het eerst in twintig jaar staat er een topzangeres op die zegt: 'Ik wil gaan, ik heb een nummer, ik ben er klaar voor, maar ik ga niet meedoen aan een wedstrijd.' De VRT heeft met haar gepraat, maar het moest in het begin een wedstrijd worden van zes, zeven weken. Grote shows", legt Mark uit.

"Dat Natalia daarvoor afhaakte, dat begrijp ik natuurlijk. Maar het is zo jammer dat we die unieke kans hebben laten liggen", vindt hij. Desna Lespinoy van HLN Showbits is het daarmee eens. "Het is beledigend. Ik vind het bijna offensive tegenover Natalia", zegt ze.

"Ik vind het jammer dat je zegt: we hebben een gegarandeerd product, maar laten we toch maar voor iets nieuws gaan, waar we nog niet van weten of het werkt. Dat is eigenlijk het volk oplichten", besluit Desna in 'Mediawatchers'.

Volgens de journalisten had er een heel programma rond Natalia's weg richting het Eurovisiesongfestival gemaakt kunnen worden. "Het had heel veel kunnen doen. Met een zekerder resultaat dan wat je nu hebt", aldus Mark Coenegracht.

Meer nieuws

Meer nieuws

.