Stef Wauters neemt op z'n verjaardag collega Freek Braeckman op de korrel na fout
COS
Stef Wauters neemt op z'n verjaardag collega Freek Braeckman op de korrel na fout
Foto: VTM

Groot feest op de VTM-nieuwsdienst. Stef Wauters mag op donderdag 12 mei zijn 55ste verjaardag vieren.

Stef Wauters werd donderdagochtend al opgebeld door Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe van Qmusic. Of hij die 55ste verjaardag bijzonder vindt? "Ik vond er eigenlijk helemaal niets aan tot jullie belden", vertelt Stef.

"Ik bedacht me vanmorgen: verdomme, die mannen die in het vijfde zaten toen ik in het eerste middelbaar zat, dat zijn nu zestigers. Dat wordt nu opeens heel concreet en komt wel dichterbij."

Bij Qmusic hadden ze nog een filmpje met felicitaties gemaakt. Eentje van 55 seconden, 1 voor elk levensjaar met felicitaties van fans en collega's. Ook van Freek Braeckman.

"Lieve Stef, je collega Freek hier. Er bestaat zoiets als het mysterie Stef Wauters. Da's het zeldzame talent om het nieuws te presenteren met de metier en de vakkennis van iemand die dat al tachtig jaar doet, maar dat dan gecombineerd met de uitstraling en de frisheid van iemand van 25."

"Vandaag is het mysterie opgehelderd: je bent gewoon 55. Namens al je collega's, die je allemaal heel erg bewonderen: een gelukkige verjaardag", aldus Freek. Stef is erg dankbaar, maar heeft wel een puntje van kritiek: "Dankjewel. Freek ook. Maar het is 'het metier', niet 'de metier'."

Meer nieuws

Meer nieuws

.