Nu is het wel duidelijk geworden: “Deze BV is aap in The Masked Singer”
PMN
Nu is het wel duidelijk geworden: “Deze BV is aap in The Masked Singer”
Foto: VTM

Het was vrijdag opnieuw een boeiende aflevering van ‘The Masked Singer’. Voor velen is nu duidelijk geworden welke BV in het apenpak ziet.

De Pukkelpop-organisatie heeft een onderzoek geopend en heeft een ondertussen een twintigtal vlaggen van festivalgangers in beslag genomen. Het gaat om vlaggen met een Vlaamse leeuw met zwarte klauwen. Die onofficiële versie van de leeuwenvlag wordt ook wel de Vlaamse strijdvlag genoemd en draagt doorgaans de voorkeur weg van de Vlaamse Beweging.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken steigert bij het feit dat er vlaggen worden verwijderd. “Omdat Anuna De Wever werd uitgejouwd, haalt Pukkelpop van sp.a’er Chokri Mahassine alle Vlaamse leeuwenvlaggen weg. Wat een zwaktebod”, schrijft hij op Twitter. Theo Francken (N-VA) zegt: “Amai, wat een volwassen reactie, Pukkelpop”.

Pukkelpop reageert door te zeggen dat er geen vlag wordt verwijderd, maar dat “zwarte collaboratievlaggen hier inderdaad niet thuis horen.” “Wat. Een. Ongelooflijke. Domheid.”, reageert Van Grieken. In een andere post op sociale media zegt Pukkelpop dat “geen enkele Vlaamse vlag in beslag is genomen. Enkel de strijdvlaggen”.

Gisterenavond verzamelde een kleine groep mensen met leeuwenvlaggen voor camping Chill om er een kleine protestactie te houden. Het is niet bekend van wie de actie uitgaat en of er nog meer acties volgen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.