VTM

Nathalie Meskens ziet het somber in: “Hetzelfde zal ze nooit meer zijn”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Nathalie Meskens zit nog steeds op een roze wolk. Ze werd op 25 maart mama van haar eerste dochtertje Lima.

De ouders van Nadim, de partner van Nathalie Meskens, moeten de eerste maanden van hun kleindochter Lima missen. Ze wonen namelijk in Libanon. “Door corona geldt er nog altijd een reisverbod buiten Europa”, zegt Nathalie in Nina. “Mijn schoonbroer en -zus en de neefjes en nichtjes wonen in Dubai en Qatar. We proberen met dagelijkse foto’s en video’s het gemis te verzachten.”

Op vier augustus ging er letterlijk een schok door Libanon. Een explosie vaagde een deel van de hoofdstad Beirut weg. Voor Nathalie en Nadim was het veertig minuten volle paniek. “Nadim is als een gek beginnen rond te bellen. Na een dik half uur hadden we zijn ouders, tante en neef bereikt en wisten we dat de hele familie ongedeerd was.”

Onwezenlijk

“Gelukkig wonen zijn ouders niet meer in het centrum, maar dichter tegen de bergen. Ze kwamen er met een aardbevingsgevoel vanaf”, klinkt het opgelucht bij Nathalie.  Ze vindt het nog steeds onwezenlijk. “Eind januari nog liepen we in de haven naar de bootjes te kijken. Ik bezocht de stad intussen zeven of acht keer. Hetzelfde zal ze nooit meer zijn.”