VTM

Koen Wauters wil iedereen er attent op maken: “Let daar heel goed voor op”

door: PMN
Koen Wauters
Afbeelding bron: Photonews

Koen Wauters zal nog even in quarantaine moeten verblijven. Er is namelijk iemand uit de crew van het programma ‘Wat Een Jaar’ besmet geraakt.

Vanaf dinsdag presenteert Koen een nieuw programma bij VTM. In ‘Snackmasters’ worden bekende chefs uitgedaagd om Vlaanderens populairste snacks exact na te maken. Dat gaat ongetwijfeld wat geven.

Voedingsdeskundige Sonja Kimpen is niet opgezet met het programma. Volgens haar is dat ‘reclame voor ongezonde snacks’. “De meeste mensen, ook ikzelf, weten niet goed wat ze allemaal eten”, reageert Koen op de kritiek in Humo. “Als je de lijst van een snoepreep leest, begrijp je de helft van de woorden niet.”

“In ‘Snackmasters’ lichten we het productieproces toe. Sommige ingrediënten blijken trouwens minder schadelijk dan je zou denken. De saus van de Giant is wel vettig, maar de hamburgers bestaan uit puur rundsvlees.”

“Nu, Sonja heeft ongetwijfeld gelijk: er bestaan gezondere snacks. Zelfs als presentator van dit fijne programma kan ik iedereen alleen maar adviseren om op zijn voeding te letten.”