Jill Peeters zet puntjes op de i over haar terugkeer als weervrouw: "Natúúrlijk is dat mijn bedoeling niet"
LHX
Jill Peeters zet puntjes op de i over haar terugkeer als weervrouw: "Natúúrlijk is dat mijn bedoeling niet"
Foto: VTM

Na een pauze van ongeveer twee jaar keert Jill Peeters terug als weervrouw op VTM. Dat doet ze omdat ze haar verantwoordelijkheid wil nemen in de klimaatcrisis: volgens haar is het weerbericht een gemakkelijke binnenkomer om het met mensen over het klimaat te hebben.

De comeback van Jill Peeters zorgt voor heel wat kritiek. Onder andere N-VA-politicus Theo Francken noemt haar een "moderne missionaris, gezonden door de Heilige Klimaatkerk". Dries Van Langenhoven vindt dan weer dat het weerbericht "linkse, globalistische propaganda" wordt.

Zelf vindt Jill die beschuldiging onterecht. Zij wil gewoon haar weerberichten zo goed mogelijk maken, reageert ze in Dag Allemaal. "Als er zich extremiteiten in het weer voordoen, dan ga ik de kijkers daarover informeren. En als het weer gelinkt kan worden met de klimaatverandering, dan ga ik dat ook doen."

Ze vindt dat het voorspellen van zon, regen of storm iets heel anders is dan aan politiek doen. "Natúúrlijk is dat mijn bedoeling niet, ik ben namelijk geen politica en heb geen ambities in die richting."

Meer nieuws

Meer nieuws

.