VTM

“Half Vlaanderen zo noemen omdat ze naaktfoto’s van die drie BV’s bekeken hebben, gaat er los over”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Er circuleren naaktfoto’s van drie BV’s op het internet. Ze gaan rond als een lopend vuurtje. De kans is dus groot dat ook u ze al gezien heeft.

Er komt ook heel wat reactie op die gelekte naaktfoto’s. “Natuurlijk is het een misdrijf, hoe die filmpjes zijn gelekt. Tegelijk raakt het advocatenrelaas over privacy en sociale media weinig mensen écht. Dwangsommen van 10.000 euro, celstraffen tot 5 jaar: het zal allemaal wel, maar zo'n vaart zal het nu ook weer niet lopen”, denkt columniste Nadine Van Der Linden in Het laatste Nieuws.

“Terecht zijn de betrokken BV's kwaad en geschokt, maar half Vlaanderen wegzetten als pervert of crimineel omdat ze de foto's bekeken, is erover. Ook wij zijn maar mensen.”

“Veel Vlamingen zullen dit overigens mild bekijken. Ze kijken wel op, maar blikken ook in eigen boezem en voelen opluchting dat hún kwesties veilig zijn. Intimiteit is heel plezierig, maar zorgt bij momenten voor een hoop gedoe, dat is universeel. Zelfs in 2020.” 

“Wij kunnen het woord 'Viagra' nog altijd niet uitspreken zonder te lachen, wij durven niet goed aan onze partner vertellen wat we willen, wij worstelen met ons lijf, wij zoeken grenzen op. Nooit vertellen wij daarover op het kerstfeest. Ja, iedereen met een beetje empathie begrijpt heel goed hoe vernederend en verdrietig dit voor de betrokkenen is.”