Er valt iets op in 'Boer zkt Vrouw': Makers zitten met een groot probleem
LHX
Er valt iets op in 'Boer zkt Vrouw': Makers zitten met een groot probleem
Foto: VTM

Seizoen na seizoen is 'Boer zkt Vrouw' een veelbekeken programma op VTM. Maar hoe lang kan het eigenlijk nog doorgaan?

Wie naar het huidige seizoen van 'Boer zkt Vrouw' kijkt, is het ongetwijfeld opgevallen. Waar vroeger de vrijgezellen in drommen stonden aan te schuiven, is de opkomst voor de boeren nu maar magertjes.

Voor veeboer Niels kwamen er slechts tien kandidaten, voor boerin Sanne negen. De makers moeten toegeven dat het niet bepaald een succes is.

"Ik schat dat er bij Niels slechts een derde van de ingeschreven meisjes is komen opdagen", vertelt producer Anja Buytaert aan Het Laatste Nieuws. Dat heeft volgens haar vooral met praktische redenen te maken.

Dit was namelijk de eerste keer dat de kandidaten zich meteen een hele week moesten kunnen vrij maken, aangezien de boerderijweek meteen na de speeddates van start ging. "Dat lukte agendamatig voor velen niet."

"Bij Niels viel het ook op dat veel van de meisjes intussen een lief hadden gevonden. De periode tussen de oproep in juni en de opnames in september was bovendien best lang."

Of er voor toekomstige seizoenen nog genoeg vrijgezellen geïnteresseerd zijn, is dus de grote vraag. Aan boeren is er daarentegen geen gebrek. "We moeten er zelfs veel teleurstellen, omdat we elk seizoen streven naar een evenwicht van uiteenlopende profielen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.