Eddy Planckaert laat in z'n portemonnee kijken: "Verschillende huizen per jaar"
COS
Eddy Planckaert laat in z'n portemonnee kijken: "Verschillende huizen per jaar"
Foto: VTM

Vanaf donderdag 28 april gaat het nieuwe seizoen van 'Alloo bij...' van start op VTM. Daarin gaat Luk Alloo langs bij straffe bekende Vlamingen.

De eerste gast bij wie Luk Alloo langsgaat is Eddy Planckaert. Op nostalgische tocht doorheen Eddy’s verleden blikt de voormalige profwielrenner terug op zijn carrière. Eddy laat ook in zijn portemonnee van die periode kijken.

Eddy maakt er geen geheim van dat hij goed verdiend heeft als wielrenner. "Ik denk dat ik in de jaren 80 al een goede 120.000 frank per maand verdiende en dan is dat snel opgelopen", zegt Eddy aan Luk.

In zijn tweede jaar zal hij al aan een jaarsalaris van 7 miljoen frank. "In die tijd was veel geld. In mijn laatste jaren verdiende ik 15 miljoen per jaar, dat was een contract, maar ik reed ook criteriums. Als ik een criterium ging rijden, dat was een goede 150.000 frank voor twee uurtjes met je velo te rijden."

"Nu kun je zeggen: 'Wat is dat nog?' Maar in die tijd, dan kostte een huis 2 à 3 miljoen Belgische frank, 70 à 80 duizend euro. Dus je verdiende eigenlijk verschillende huizen per jaar", aldus Eddy Planckaert.

Meer nieuws

Meer nieuws

.