Bo Van Spilbeeck zit het dwars bij VTM Nieuws na haar transitie: “Heel moeilijk om zeggen”
PMN
Bo Van Spilbeeck zit het dwars bij VTM Nieuws na haar transitie: “Heel moeilijk om zeggen”
Foto: Instagram @bovanspilbeeck

Bo Van Spilbeeck gaat met pensioen. Ze is de laatste in de lichting journalisten die er vanaf de start bij waren die met pensioen gaat bij VTM Nieuws. Bo deed er de buitenlandse verslaggeving.

Bo Van Spilbeeck was vroeger Boudewijn. De transitie werd uitvoerig besproken bij VTM Nieuws. VTM zelf schonk er ook aandacht aan.

Dat was zes jaar geleden. Er veranderde dus veel voor Bo. Ze doet ook een frappante vaststelling over haar job bij VTM Nieuws.

“Ik denk wel dat ik meer mocht doen toen ik nog man was”, zegt ze in Het Laatste Nieuws. “Negen dagen na mijn transitie mocht ik in de studio uitleg geven over de raketlancering van de SpaceX – ik was heel verbaasd.” 

VTM Nieuws
Daarna veranderde het snel. Bo moest vooral achter de schermen werken. "Ik ga er zelf geen theorieën bij bedenken. Ligt het aan mijn leeftijd? We hebben heel veel talentvolle jongere collega’s die we zeker in the picture moeten zetten.” 

“Maar – en dit is heel moeilijk om te zeggen – highlights in mijn loopbaan zijn er na de transitie minder geweest. Ik heb altijd Frankrijk gevolgd, maar de presidentsverkiezingen van 2022 deed een collega.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.