VTM

Axel Daeseleire over coma na coronabesmetting: “Tussen droom en hallucinatie”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Voor acteur Axel Daesleire was het een bewogen jaar. Hij raakte eind maart namelijk besmet met het coronavirus en belandde in het ziekenhuis. Tien dagen lang lag hij in een kunstmatige coma.

“Ik had geen keelpijn, maar die luchttoevoer die niet optimaal verliep, heeft mij doen besluiten om naar spoed te gaan”, vertelt Axel aan Freek Braeckman in een preview van ‘Uw Film van het Jaar’ op HLN.

Het was onmiddellijk duidelijk dat het om Covid-19 ging. Een dokter vertelde Axel dat hij zou geïntubeerd moeten worden en in coma gebracht zou worden. “Ze zouden me dan machinaal beademen, omdat dat volgens hen de enige manier was om het te bestrijden.”

Hallucinatie

Axel herinnert zich nog dat hij in slaap werd gebracht en een soort bijna-doodervaring beleefde. “Ik kan me herinneren dat ik naar mijn ervaring nogal heel snel ergens tussen een enorm versnelde droom en hallucinatie zat.”

In een soort filmpje kreeg hij beelden te zien van familievakanties naar de Ardennen. “Daar kwamen heel veel flashes en beelden van terug. Maar heel versneld en heel onsamenhangend. En dan is het een zwart gat”, aldus Axel.

Bekijk het hele verhaal van Axel Daeseleire in ‘Uw Film van het Jaar’, woensdag 23 december om 21.25 uur op VTM.