Axel Daeseleire kruipt opnieuw door oog van de naald: "Dan was het einde verhaal"
COS
Axel Daeseleire kruipt opnieuw door oog van de naald: "Dan was het einde verhaal"
Foto: GoPlay

Het geluk lachte Axel Daeseleire de afgelopen twee jaar absoluut niet toe. Eind december ging het helemaal mis.

Donderdag gaat Luk Alloo langs bij Axel Daeseleire in 'Alloo bij...'. Hij merkt er de nekbrace op die Axel draagt. "Dat is nog van mijn ongeluk in Thailand, van eind december", legt Axel uit. "Ik ben daar ongelukkig uit de bocht gegaan met een brommer."

Ten tijde van de opnames was het ongeval drie maanden geleden en zou Axel nog een maand door het leven moeten gaan met de brace. Axel hoopt op een autonome genezing, zodat er geen chirurgie aan te pas moet komen. "Maar die garantie heb ik voorlopig nog niet."

Axel doet het heel rustig aan. Hij mag niet fietsen, rijden of lopen. In 2020 ging het ook al mis. Toen werd hij in een kunstmatige coma gebracht, nadat hij het coronavirus opliep. "Ik ben op twee jaar tijd voor de tweede keer weer door het oog van de naald gekropen", beseft Axel. 

"Op het moment dat het ongeval gebeurd is: als het letsel een paar millimeter had opgeschoven en mijn zenuwbanen en ruggenmerg had geraakt, dan is het einde verhaal. Ik neem dat wel elke dag mee, wat er wel voor zorgt dat je elk moment apprecieert."

'Alloo bij...' met Axel Daeseleire, donderdag 12 mei om 21.50 uur bij VTM.

Meer nieuws

Meer nieuws

.