Astrid Coppens doet straffe bekentenis: "Een nacht in de cel gezeten"
LHX
Astrid Coppens doet straffe bekentenis: "Een nacht in de cel gezeten"
Foto: VTM

Vanaf maandag 25 juli kan je op VTM naar 'Waarheid, durven of doen' kijken. In de eerste aflevering zijn Mathias Vergels, Niels Albert, Julie Vanloo en Astrid Coppens te gast.

Eén van de vragen die in 'Waarheid, durven of doen' de revue passeren, is: "Wie zag de gevangenismuren al eens van binnenuit?" "Ik heb in Amerika in de cel gezeten", is Astrid Coppens' verrassende antwoord.

"Ik was toen 24 jaar en een vriendin van mij was een film komen kijken", vertelt ze. "We hadden één glas wijn gedronken en ik ging haar thuis afzetten." Haar vriendin rookte en gooide een sigaret uit het open dak van Astrids autootje. "En dat mag niet, want dat is zwerfvuil."

Opeens was de politie daar. Astrid moest blazen: ze had 0,08 promille, wat de limiet is. "Vingerafdrukken, mugshot... Ik heb de hele nacht in de cel gezeten", zegt ze. "Naast mij zat er een zotte crackhoer die me bedreigde: ze zou me laten vermoorden als ik uit de gevangenis kwam. Ik had zo'n schrik, dat was voor mij de langste nacht van m'n leven."

Ze vergelijkt het met 'Orange Is The New Black': de gevangenen moesten een overall aan en werden aan elkaar geketend. "En ik moest dan pipi doen. Dat was achter glas, dus iedereen kon dat zien."

Hoe het uiteindelijk afliep? "De zaak is geseponeerd", aldus Astrid. "Dat is gewoon geldklopperij, want dat heeft mij 12.000 dollar gekost."

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.