Gert Verhulst is er niet over te spreken: “Niet leuk wat Bart De Wever over ons zegt”

door: PMN
Afbeelding bron: VIER

Vanavond is er de laatste aflevering van het seizoen van ‘Gert Late Night’. Het meest besproken moment komt dit seizoen van Bart De Wever.

Tijdens de regeringsvorming deed Bart De Wever een uitspraak bij Gert Verhulst en James Cooke die een bom deed ontploffen. “We maken ze kapot vanuit de oppositie.” En ook: “De liberalen zullen op de knieën moeten gaan en wat moeten doorslikken.”

Het was iets dat Gert en James ook niet zagen aankomen. “We zijn daar zelf ook van geschrokken”, legt Gert uit in Het NIeuwsblad.

“Wel jammer dat De Wever nadien in De zevende dag zei dat het door de cafécontext van ons programma kwam. Dat is niet leuk om te ­horen.”  

"De Wever wist heel goed waar de camera's stonden"

“Ik vind dat we eerder een goeie brasserie zijn waar je een lekkere croque monsieur kan eten”, lacht James. “We hebben trouwens getwijfeld of we het wel zouden uitzenden. Die afweging maken we altijd. Maar De Wever wist goed genoeg dat de camera's draaiden.”

“Het was bedoeld als grap, dus we verwachtten niet dat er zo veel stof zou opwaaien. Andersom dachten we dat andere opmerkingen in onze zetel een dag later in alle kranten zouden staan.” 

“En toen gebeurde er niks. Raar hoe dat werkt. Maar voor alle duidelijkheid: we gaan niet op zoek naar zulke uitspraken.”