‘De Slimste Mens’ knipt fragment uit aflevering na felle kritiek en botst op meer kritiek

door: COS
Afbeelding bron: YouTube

In ‘De Slimste Mens ter Wereld’ worden vaak grappige, maar ook scherpe boodschappen verkondigd. Ook Umi Defoort deed onlangs een omstreden uitspraak.

Wanneer het in ‘De Slimste Mens’ over K-pop (Zuid-Koreaanse popmuziek van doorgaans boy- en girlbands, red.) gaat, houdt dj en producer Umi zich niet in. “Ik vind die gedachte achter K-pop eigenlijk heel lelijk”, begon hij.

Umi verwijst daarbij verder naar hoe drie labels de industrie runnen en sterren in scholen opleiden tot artiesten, waarna ze op een bepaalde leeftijd onder het mes gaan en kunstmatig worden samengezet in een groep. “Ook de muziek wordt niet door hen geschreven.”

Umi kreeg meteen heel wat kritiek over zich heen op sociale media en werd ervan beschuldigd niet goed geïnformeerd te zijn. In samenspraak met Umi heeft VIER besloten het omstreden fragment uit de herhaling van de aflevering te halen. Dat meldde Het Nieuwsblad. Umi geeft wel aan nog steeds achter zijn uitspraak te staan.

Ondertussen reageerden verschillende mensen op sociale media op het feit dat het fragment uit de aflevering geknipt werd. Men vindt het niet kunnen dat de uitspraak van Umi zomaar weggehaald werd. Er wordt zelfs verwezen naar censuur.