Ook zoon van Stefan Everts ziet echt af: “Verschrikkelijk voor hem dat het niet meer zal lukken”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Liam Everts is de zoon van Stefan. Vader Stefan heeft acht tenen moeten laten verwijderen door een malaria-aanval. En ook zoon Liam ziet af na een val.

Liam wil heel graag in de voetsporen van zijn vader treden. Ook hij doet aan motorcross. Door een zware val in Italië zit zijn seizoen er nu op. “Hij heeft veel pijn, maar hij heeft het vooral emotioneel lastig. Hij leeft tweehonderd procent voor het motorcrossen”, legt moeder Kelly uit in Dag Allemaal. 

“Dat hij zijn grote droom voor de titel door zo’n brute pech aan zijn neus ziet voorbijgaan, da’s verschrikkelijk. Vooral omdat hem geen enkele schuld treft.”

Hoe kon hij zo zwaar ten val komen? “Hij had al een paar keer teken gedaan dat er iets schortte aan zijn motor. Achteraf vertelde hij ons dat zijn motor telkens kracht verloor. En ineens gebeurde dat terwijl hij in de lucht hing, hij had geen andere optie dan de motor van zich weg te duwen. En hij is slecht gevallen. Over zes weken zou hij weer kunnen rijden, maar z’n seizoen is sowieso voorbij.”