Voor prins Charles staat het vast: “Daar hebben Harry en Meghan niks over te zeggen”
COS
Voor prins Charles staat het vast: “Daar hebben Harry en Meghan niks over te zeggen”
Foto: Photonews

Prins Harry en Meghan Markle trokken met hun zoontje Archie naar de overkant van de Atlantische Oceaan. Ze willen hun zoontje er een gewone opvoeding geven.

Hoewel prins Harry en Meghan Markle hun koninklijke titels lieten vallen, kunnen ze dat niet voor zoontje Archie beslissen. “Wanneer Charles ooit koning van Engeland wordt, zal Archie automatisch de titel van prins krijgen. Daar hebben Harry en Meghan niks over te zeggen”, citeert TV Familie royaltykenners.

Het is Archies geboorterecht om prins van Engeland te worden en dat recht kunnen zijn ouders hem niet ontzeggen. Wanneer Charles koning wordt, wordt Archie volgens de Britse wet prins. “En dat zal hij sowieso blijven tot hij achttien jaar is.” Daarna kan hij zelf beslissen om zijn koninklijke titels al dan niet af te zweren.

Meghan zou gevraagd hebben om Archies titel te laten vallen, maar volgens de traditie kan dat niet. En vooral Charles wil er niet van weten. “Hij vindt dat zijn kleinzoon later prins moet kunnen zijn als hij dat zelf wil. Volgens Charles is het ook niet zeker dat Archie dezelfde mening zal hebben als zijn ouders.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.