Interview Thierry Debels onthult verrassende wet voor royals: "In dat geval krijgen ze een job van de regering"
WVDS

Thierry Debels schreef onlangs een boek over de jongste generatie royals. De kinderen van Astrid en Lorenz hebben ondertussen allemaal hun weg gevonden in hun carrière. Anderen zijn nog aan hun opleiding bezig. 

“Van kroonprinses Elisabeth weten we dat haar toekomstige rol die van koningin gaat zijn, dat ligt vast. Maar wat weinig mensen weten is dat er sowieso een vangnet is voor de prinsen en prinsessen, mochten zij zelf geen job vinden”, is een verrassend weetje d at Thierry Debels vertelt aan Showbizz24. 

Vangnet voorzien

“In de wet is er een mogelijkheid voorzien waardoor de regering altijd een job kan maken voor hen. Die wet is voorzien en kan gebruikt worden, maar is niet automatisch van kracht”, verduidelijkt de auteur van diverse boeken over het Belgische koningshuis. 

“Stel dat Louise een job zou willen in de modesector. Dat zij bijvoorbeeld ambassadrice wil worden voor de Belgische mode in het buitenland.” 

Niet automatisch

“Dan zou het goed kunnen dat die job gecreëerd wordt speciaal voor haar en dat zij daarvoor betaald wordt. Het moet wel op voorhand met de regering besproken worden.”

Het boek van Thierry Debels ‘De jonge royals van België’ is te koop bij de Standaard Boekhandel.

WIN EEN EXEMPLAAR VAN HET BOEK
Stuur een goede vraag over het Belgisch koningshuis door voor royaltywatcher Thierry Debels naar win@showbizz24.be en maak kans op een gratis exemplaar van het boek!

Meer nieuws

Meer nieuws

.