Interview Royaltywatcher vindt jonge royals op sociale media: "Zij zitten zelfs op Facebook"
WVDS
Royaltywatcher vindt jonge royals op sociale media: "Zij zitten zelfs op Facebook"
Foto: Photonews

Thierry Debels, die de koninklijke familie op de voet volgt, heeft een nieuw boek geschreven: ‘De jonge royals van België‘. Het gaat over het leven van de kinderen van Filip, Astrid, Laurent en Delphine.

De royaltywatcher ontdekte dat sommigen van deze jonge royals net zoals vele andere jongeren ook gewoon op sociale media zitten.

Zichtbaar op sociale media

“De vijf kinderen van Astrid zijn zeer zichtbaar op sociale media, ze zitten zelfs op Facebook. Alleen is het moeilijk om ze te vinden omdat ze vaak onder een schuilnaam verborgen zitten. Maar je kan op die manier heel veel informatie over hen vinden.” 

“Elisabeth (19), Gabriël (18), Emmanuel (16) en Eléonore (13), de kinderen van Filip en Mathilde daarentegen vond ik niet terug op sociale media. Alleszins niet onder een eigen profiel.” 

Onrechtstreeks op sociale media

“Wat ik wel zag toen Elisabeth in Wales naar school ging, was dat andere leerlingen op social media foto’s deelden over wat er daar zoal gebeurde, ook van feestjes. Op sommige van die beelden was kroonprinses Elisabeth ook te zien.”  

“De kinderen van Laurent: Louise (17) en de tweeling Nicolas en Aymeric (15) zitten ook niet op social media. De twee kinderen van Delphine: Joséphine (18) en Oscar (13) zitten wel beiden op Facebook. 

Puzzel leggen

“Voor het boek heb ik geprobeerd om een puzzel van hun leven te leggen en de sociale media was daar een stukje van. Daarnaast heb ik natuurlijk ook bronnen van buitenaf benaderd. Soms kwam er toch wel iets anders uit de puzzel dan wat mensen denken en horen. In mijn boek geef ik daar meerdere voorbeelden van. “

Het boek ‘De jonge royals van België’ vind je bij de Standaard Boekhandel.

WIN EEN EXEMPLAAR VAN HET BOEK
Stuur een goede vraag over het Belgisch koningshuis door voor royaltywatcher Thierry Debels naar win@showbizz24.be en maak kans op een gratis exemplaar van het boek!

Meer nieuws

Meer nieuws

.