Interview Royaltywatcher Brigitte Balfoort over wat Meghan nog van plan was aan het Britse hof: “Die topics liggen politiek al heel gevoelig”
PMN
Royaltywatcher Brigitte Balfoort over wat Meghan nog van plan was aan het Britse hof: “Die topics liggen politiek al heel gevoelig”
Foto: Photonews

Veel mensen hebben het interview van Meghan en Harry gezien. Prins Harry heeft het al heel zijn leven niet gemakkelijk met zijn prinsenbestaan. Volgens Brigitte Balfoort een gerespecteerd royaltywatcher, had Meghan toch wel beter moeten weten.

Hoe denk je dat Harry zich voelt?
Ik heb vooral met Harry te doen. Al heel zijn leven heeft Harry een dubbel gevoel gehad bij zijn prinsenbestaan. Net zoals Harry voelen vele prinsen en prinsessen zich niet van tel. In alle koninklijke families gaat de meeste aandacht uit naar de eerstgeborene. Wat ook heel normaal is.

Wat denk je dat Meghan nog meer had willen doen aan het Britse hof?
Vooral Meghan Markle had, volgens mij, gehoopt haar taken te kunnen uitbreiden naar bijvoorbeeld onderwerpen zoals het klimaat. Maar die topics liggen politiek al heel gevoelig en wanneer je tot de koninklijke kring behoort, moet je je zo neutraal mogelijk opstellen in die materies.

Was Meghan te weinig voorbereid op haar toekomst aan het hof?
De zaken die Meghan naar voor brengt in het interview, getuigen toch allemaal van een bepaalde naïviteit hoe ze in die wereld is gestapt. Ze zal wel goede bedoelingen hebben gehad, maar ze had moeten weten dat het koningshuis een instituut is waar men zeker niet zit te wachten op iemand met een uitgesproken mening. 

Wie gaat het meest gebaat zijn met dit interview, denk je?
Er is maar één winnaar hier en dat is Oprah Winfrey. Het interview ademt een heel Amerikaanse stijl uit, wat niet de onze is. Het wordt heel theatraal in beeld gebracht. En Oprah Winfrey kan wel als de beste mensen tot ontboezemingen brengen. Dat heeft ze al meermaals bewezen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.