Royalty-watcher weet het zeker over prins William en prins Harry: “Daar is een groot drama voor nodig”
PMN
Royalty-watcher weet het zeker over prins William en prins Harry: “Daar is een groot drama voor nodig”
Foto: Mr Pics / Shutterstock.com

Prins William en prins Harry waren vroeger twee handen op één buik. De laatste jaren blijft daar niet veel van over.

Volgens inspecteur Colin McLaren zou het onderzoek naar de dood van prinses Diana opnieuw onderzocht moeten worden. Volgens hem gingen de Franse en Britse geheime diensten, in samenspraak met de koninklijke familie, erg ver in het verdoezelen van de precieze toedracht van het ongeval. Er werd intussen met nieuwe getuigen gesproken, die de crash hebben zien gebeuren.

Eén van die getuigen is de Frans-Vietnamese Le Van Thanh. Hij zat in een witte Fiat Uno, die in botsing kwam met de gecrashte Mercedes van Diana. Meteen na het ongeval werd Van Thanh zes uur lang ondervraagd, maar hij mocht beschikken, omdat de Franse diensten vonden dat hij niets met de dood van Diana te maken kon hebben.

De autoriteiten hebben altijd beweerd dat de crash gebeurde omdat bestuurder Henri Paul dronken was en de controle over de Mercedes verloor, nadat hij verblind werd door de flitsen van camera’s van paparazzi-fotografen. Maar volgens de inspecteur tonen nieuwe bewijzen aan dat deze versie verkeerd is. Inspecteur Colin stelt dat bewezen kan worden dat de auto van Le Van de Mercedes van Diana de pas afsneed toen hij de tunnel inging. Hij wilde invoegen achter de wagen van de prinses, maar werd verrast toen de chauffeur van de Mercedes abrupt op de rem ging staan. “Een stuk plastic dat door de politie werd gevonden, was afkomstig van de Fiat Uno. De Mercedes van Diana bleek bovendien een witte vlek te hebben”, zegt hij.

Inspecteur Colin zou ook kunnen bewijzen dat de Mercedes van Diana met 190 km/u door de tunnel reed, een veel hogere snelheid dan eerst gedacht, waardoor de Mercedes na de tik van de Fiat begon te slippen en hij hard tegen de bewuste pilaar crashte. Colin twijfelt er niet aan dat de bestuurder van de witte Fiat wel degelijk de Frans-Vietnamese Le Van Thanh is.

Inspecteur Colin concludeert dat Le Van geen deel uitmaakte van een complot. De dood van de prinses werd veroorzaakt door een ‘eenvoudig’ en ‘routinematig’ auto-ongeluk en het feit dat ze geen veiligheidsgordel droeg. De Franse en Britse geheime diensten zouden de waarheid verdoezelen, om ervoor te zorgen dat hun eigen fouten en onkunde het daglicht nooit zouden zien.

Meer nieuws

Meer nieuws

.