Prins William en prins Harry maken datum bekend voor onthulling Diana standbeeld

Prins William en prins Harry hebben gezamenlijk beslist over de datum dat het standbeeld van hun overleden moeder onthuld wordt. De Britse prinses Diana overleed op 31 augustus 1997.

De moeder van prins William en prins Harry is overleden op de dag dat ze normaal haar zestigste verjaardag zou vieren. De broers hadden daarom in 2017 een plan opgesteld om in de tuin van het paleis van William en Kate een standbeeld van hun moeder te plaatsen.

De tuin van het paleis was haar favoriete plek. Met het standbeeld willen de broers haar positieve invloed op Groot-Brittannië en de wereld herdenken. De kunstenaar Rank-Broadley is de uitverkorene om een beeld te maken, schrijft Het Laatste Nieuws.

Maar het hele plan loopt wat vertraging op aangezien William en Harry niet tevreden zijn over het beeld. Intussen zou er dus een nieuw beeld in de maak zijn. De broers zijn dan in de voorbije jaren wel wat uit elkaar gegroeid toch hebben ze samen een datum kunnen prikken waarop de onthulling zal plaatsvinden. Op 1 juli volgend jaar zal het standbeeld onthult worden in de tuin van Kensington Palace.

Meer nieuws

Meer nieuws

.