Prins Harry en Meghan Markle onder vuur: “Koningin Elizabeth mag dat niet toelaten”

door: COS
Prins Harry en Meghan Markle
Afbeelding bron: Shaun Jeffers / Shutterstock.com

Meghan Markle en prins Harry werden ‘hertog en hertogin van Sussex’ toen ze in 2018 met elkaar trouwden. Ondertussen beslisten ze een leven te leiden buiten de koninklijke spotlights.

Meghan en Harry wonen nu, samen met zoontje Archie, in Santa Barbara in Californië. Ze gebruiken niet langer hun titels ‘Zijne en Hare Koninklijke Hoogheid’. Ze konden tot nu toe wel hun koninklijke titels behouden.

Koningin Elizabeth zou nu verplicht kunnen worden al hun titels af te nemen. Amerikaans congreslid Jason Smith roept het Verenigd Koninkrijk namelijk op Harry en Meghan van hun titels te ontdoen, omdat ze “door hun titels Amerikanen manipuleren om te stemmen”.

Privileges

“Ik ben van mening dat de titels en privileges die ze mochten behouden van Hare Majesteit de Koningin de hertog en hertogin ervan weerhouden op persoonlijke uitspraken te scheiden van hun officiële positie binnen de Britse koninklijke familie”, citeert Daily Express het congreslid in een brief aan de Britse ambassadeur in de Verenigde Staten.

Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat de Britse regering gehoor zal geven aan de klacht, zal koningin Elizabeth wel grondig moeten nadenken over verdere stappen, als de regering haar zou vragen om de titels van haar kleinzoon en Meghan af te nemen.