Politierechter toont geen medelijden met prins Laurent

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

De politierechter toonde geen medelijden met prins Laurent. Hij legde hem een boete op.

Prins Laurent moest zich vrijdagochtend verantwoorden voor de politierechtbank in Leuven.
Prins Laurent werd vorig jaar op 13 juni met zijn oldtimer in Tervuren gespot. De auto bleek in januari 2014 voor het laatst gekeurd te zijn. 

Laurent mocht eigenlijk niet met die auto rijden maar deed dat toch. Zijn Porsche had bovendien ook geen kentekenplaat waardoor de auto zelfs niet de weg op mocht.

Als hij met zijn oldtimer wilde rijden, moest de prins dus eerst zijn auto opnieuw laten inschrijven. “Voor de keuring was het moeilijk om een afspraak te maken”, legt prins Laurent uit aan VRTNWS. 

“Ik had ook gezondheidsproblemen en ook met covid kon ik niet zomaar naar de keuring gaan. Het heeft wat tijd in beslag genomen, dat is alles. Ik ben twee of drie keer op de weg geweest, maar de verzekering was wel in orde, dat is het belangrijkste."

De politierechter had geen medelijden met de prins en gaf hem een boete van 200 euro. Daarnaast moet de prins ook 80 euro gerechtskosten betalen en 20 euro aan het pro-Deofonds.

De prins aanvaardt zijn boete en gaat niet in beroep. “Een feit is een feit. Waarom zou ik klagen? Dat maakt de zaak alleen maar moeilijker”, besluit Laurent.