Meghan Markle komt tot vreselijke ontdekking na miskraam: “Weinigen spreken erover”

door: COS
Meghan Markle
Afbeelding bron: Natalia Ramirez Roman / Shutterstock.com

Meghan Markle en prins Harry moesten afgelopen zomer een miskraam verwerken. Meghan schreef daarover een openhartig opiniestuk voor The New York Times.

“Het verliezen van een kind betekent het dragen van een bijna ondraaglijk verdriet, dat door velen wordt ervaren, maar waarover weinigen spreken”, schrijft Meghan.

“In de pijn van ons verlies ontdekten mijn man en ik dat in een kamer met 100 vrouwen 10 tot 20 van hen een miskraam zullen hebben gehad.”

“Maar ondanks de duizelingwekkende gemeenschappelijkheid van deze pijn, blijft het gesprek taboe, doorzeefd van (ongegronde) schaamte en bestendigt het een cyclus van eenzame rouw.”

Eerste stappen naar genezing

“Sommigen deelden al dapper hun verhalen; ze hebben de deur geopend, wetende dat wanneer één persoon de waarheid spreekt, dit ons allemaal de vrijheid geeft om hetzelfde te doen.”

“We hebben geleerd dat wanneer mensen vragen hoe het met ons gaat, en wanneer ze echt naar het antwoord luisteren de last van verdriet vaak lichter wordt. Door uitgenodigd te worden om onze pijn te delen, zetten we samen de eerste stappen naar genezing”, aldus een openhartige Meghan.