Interview Koning Albert en koningin Paola niet aanwezig op nationaal defilé: "Paola heeft deal met hem gemaakt"
WVDS
Koning Albert en koningin Paola niet aanwezig op nationaal defilé: "Paola heeft deal met hem gemaakt"
Foto: Photonews

Donderdag 21 juli viert België opnieuw haar nationale feestdag. Zoals altijd komen daar voor de koninklijke familie de nodige verplichtingen bij kijken.

Wie alvast niet aanwezig zullen zijn op het nationale defilé, zijn koning Albert en koningin Paola. Dat werd even geleden bevestigd door het koninklijk paleis in een persbericht. Ze doen dit al sinds 2013, toen hun zoon op de troon kwam.

Showbizz24 vroeg aan royaltywatcher Thierry Debels welke reden hij daaraan verbindt. “Daar is een heel logische verklaring voor”, zegt Thierry. “Hun redenering is: ‘Filip en Mathilde hebben nu overgenomen. Wij trekken ons terug’. Daar valt iets voor te zeggen natuurlijk.”

“Er is ook vroeger een deal gemaakt tussen Albert en Paola”, legt Thierry uit. “Paola zei toen: ‘oké, je mag koning worden. Op één voorwaarde: op een bepaald moment moet je stoppen.” 

“En zodra je stopt, is het weer aan mij en gaan we opnieuw reizen’. En nu zien we dat ook gebeuren. Door zo veel te reizen, zijn ze bijna niet meer in België. Met de nationale feestdag zitten koning Albert en koningin Paola normaal in Frankrijk of Italië.”

Bekijk het volledige gesprek met royaltywatcher Thierry Debels in onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.