"Dit was het koninklijke paleis van plan met Delphine, maar dat mislukte"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Delphine mag zich voortaan prinses noemen. Het is iets waar ze al heel lang naar uitkeek. Haar band met haar nieuwe familie die is er niet. Ze heeft geen contact met hen.

Patrick Declerck, eigenaar van de Antwerpse kunstgalerij WM Gallery, is een intieme vriend van Delphine. Hij is heel duidelijk over wat het koningshuis met Delphine van plan was.

"Het koningshuis had Delphine wellicht liever in de doofpot gelaten. Lang voor Delphine met haar moeder van Londen naar België kwam, had het koningshuis gehoopt Delphine te kunnen doodzwijgen", reageert Patrick in TV-Familie,

"Maar Delphine doodzwijgen, dat gáát gewoon niet. (lachend) Daar is ze veel te levendig voor. Het was al een geweldige overwinning toen Albert in januari eindelijk niet langer betwistte dat hij de biologische vader van Delphine is."

"De uitslag van het DNA-staal hebben Delphine en haar vader Albert toen op hetzelfde moment - per post - ontvangen. Het zijn de advocaten van de koning die gevraagd hebben om de eer aan hem te laten om het nieuws bekend te maken."

"Delphine ging ervan uit dat dit op een menselijke manier zou gebeuren. En dat er misschien een reikende hand zou volgen.."