Beslissing over Delphine Boël baart Vlaming zorgen: “Was te denken dat het daarom te doen was”
COS
Beslissing over Delphine Boël baart Vlaming zorgen: “Was te denken dat het daarom te doen was”
Foto: Photonews

Delphine Boël is de buitenechtelijke dochter van koning Albert II. Donderdag werd bekend gemaakt dat ze voortaan zal moeten worden aangesproken met ‘prinses van België’.

Naast de erkenning, krijgt ze dus nog een privilege: de titel. Wat de andere kinderen van Albert II ook krijgen is een dotatie. Of Delphine die zal opeisen is vooralsnog onduidelijk, al is dat volgens verschillende royaltywatchers uitgesloten.

Toch maken verschillende Vlamingen zich zorgen over een mogelijke extra dotatie. “Was te denken dat het haar daarom te doen was en hier zijn ze zo dom om er met beide voeten in te trappen. Sorry, maar voor mij is zij gewoon een dikke profiteur”, klinkt het scherp op sociale media.

“Wij Belgen gaan weer drie extra personen mogen onderhouden”, vreest iemand. “Nog iemand voor wie we allemaal moeten opbrengen. Als mijn vader mij jaren niet zou erkennen zou ik zijn naam niet eens wíllen dragen. Je ziet duidelijk dat het alleen over geld gaat.”

Anderen zijn blij dat Delphine eindelijk haar gelijk heeft gehaald. “Proficiat Delphine, iedereen gelijk voor de wet”, vindt iemand. “Eindelijk is haar wens uitgekomen, vind ik heel fijn.” Delphine heeft het verdiend volgens iemand. “Blij met uw titel van prinses. U verdient dat, u bent ook zijn kind.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.