Viktor Verhulst heeft iets op te biechten
LHX
Viktor Verhulst heeft iets op te biechten
Foto: GoPlay

Eén van de bekende gezichten die deelnemen aan 'De expeditie: Groenland' is Viktor Verhulst. Voor een keer heeft hij zijn luxeleventje moeten inruilen voor kou en ontbering.

'De expeditie: Groenland' was, net als voor de andere deelnemers, een enorme beproeving voor Viktor Verhulst. Koken, eten, slapen en je behoefte doen bij temperaturen tot min 40 graden, het is geen sinecure.

Viktor heeft dan ook gemerkt dat in een dergelijke situatie de gêne snel vervaagt. In Humo biecht hij op dat hij twaalf dagen lang dezelfde onderbroek heeft aangehad.

Hij en zijn reisgezel Joris Hessels vertellen ook hoe lastig het was om je elke avond, na een zware tocht, klaar te maken voor de nacht. Zelfs de simpelste dingen kostten moeite.

"Je jas rond je voeten wikkelen, je pisfles met warm water vullen... Zeker in het begin kreeg Vik dat niet gebolwerkt: hij vergat iets, of hij wist niet waar iets lag", onthult Joris over Viktor. "Een tent opzetten, daar is hij zelfs de hele reis niet aan toegekomen."

"Ik pleit schuldig", klinkt het bij Viktor. Hij slaagde er telkens in om de anderen het werk te laten doen.

"Pas vrij laat in de expeditie is het bij de anderen doorgedrongen dat ik nooit een poot heb uitgestoken. Toen kreeg ik achter mijn rug weleens een sneer toegebeten. Terecht, natuurlijk – ik heb me ook geëxcuseerd."

'De expeditie: Groenland' is al enkele weken te zien op Streamz. Vanaf 8 januari wordt de reeks ook uitgezonden op Play4.

Meer nieuws

Meer nieuws

.