Pijnlijke onthulling over 'De Mol': "Helft van de auto's kapotgereden"
LHX
Pijnlijke onthulling over 'De Mol': "Helft van de auto's kapotgereden"
Foto: Play4

In de podcast 'Achter de schermen' zijn deze week Gilles De Coster en Tom Lenaerts te gast. Zijn vertellen er alles over 'De Mol' vroeger en nu.

Tom Lenaerts herinnert zich het allereerste seizoen van 'De Mol', dat werd uitgezonden in 1998, nog levendig. Hij moet wel toegeven dat het er af en toe wel erg uitbundig aan toeging.

"Op de tweede draaidag zijn we allemaal, met heel de ploeg, 's avonds zo zat als ne patat geworden", vertelt hij. "Omdat we toen doorhadden dat alles wat we de maanden ervoor verzonnen hadden, bleek te werken."

De gevolgen waren groot. "Mercedes was toen de autosponsor, maar die nacht heeft Mercedes besloten om nooit nog 'De Mol' te sponsoren. De helft van die auto's is toen kapotgereden."

Zo sukkelde een van de cameramannen met zijn auto in een gracht. "Wij kwamen er een half uurtje later aan en zagen nog net de klankman op zijn knieën, naast de auto die op zijn zijkant lag, huilend naar de hemel kijken. Op draaidag twee."

Tegenwoordig verlopen de opnames gelukkig een stuk beschaafder, vertelt Gilles De Coster. "Alleen de laatste avond durft al eens losbandig te zijn. Dan staat het er allemaal op, dus dan vliegt iedereen als een bende varkens in de drank."

Meer nieuws

Meer nieuws

.