YouTuber Acid weigert het te doen ondanks waarschuwing van overheid: “Boete kan oplopen tot 80.000 euro”
PMN
YouTuber Acid weigert het te doen ondanks waarschuwing van overheid: “Boete kan oplopen tot 80.000 euro”
Foto: YouTube Acid 2

Acid, ofwel Nathan Vandergunst, is bijzonder populair op YouTube. Hij heeft een forse waarschuwing gekregen van de FOD Economie.

De FOD Economie geeft Acid die waarschuwing omdat hij de gegevens van zijn onderneming niet “permanent en duidelijk aangeeft” op zijn sociale media. De gegevens van zijn onderneming op YouTube zetten ziet hij eigenlijk niet zitten.

“Ik heb deze waarschuwing gekregen van FOD economie, ik stel voor da ik een groepschat aanmaak met iedereen en dat we even met een creatieve solution komen want ik ga dit niet doen”, is Acid duidelijk op Twitter.

Acid maakt video’s voornamelijk vanuit zijn slaapkamer. Als hij het adres van zijn onderneming bekendmaakt, dan weet meteen ook iedereen waar hij woont.

Lien Meurisse van de FOD Economie zegt aan ‘Het Nieuwsblad’ dat dit de regels zijn. “Je moet als ondernemer een telefoonnummer, een adres van de plaats waar je werkt en een e-mailadres duidelijk vermelden op de website en op alle socialemedia-accounts van die onderneming.”

“En dus moeten influencers dat ook doen, aangezien zij een onderneming zijn en geld verdienen. Zij moeten dus ook de regels volgen.”

Als Acid dit weigert te doen, wacht hem een serieuze boete. “In het ergste geval kunnen de boetes oplopen tot 80.000 euro of vier procent van de jaaromzet”, besluit Meurisse.

Meer nieuws

Meer nieuws

.