Walter Grootaers diepbedroefd na overlijden Gerty Christoffels: “Zei toen dat ze kon genezen”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Walter Grootaers was een van de vele vrienden die Gerty Christoffels overhield aan haar jarenlange carrière. Walter is diepbedroefd door haar overlijden, maar trekt zich op aan de mooie herinneringen.

“Door de hele coronasituatie heb ik haar recent niet meer gezien, maar we hebben mekaar wel nog gehoord”, zegt Walter aan Het Laatste Nieuws. “Vorig jaar hebben we een laatste keer afgesproken. Samen met de groep van ‘De Drie Wijzen’ zijn we toen een hapje gaan eten.”

“Toen heeft Gerty ons ook gezegd dat ze longkanker had. Maar ze zei toen dat het een kanker was waar ze van kon genezen. Vier à zes weken geleden belde ze echter om te zeggen dat het toch terminaal was.”

Besef dat het eindig was

“Dat was schrikken. Gerty wist dat zelf natuurlijk al langer, en ik had de indruk dat ze daar vrede mee had genomen. Ze had zich erbij neergelegd, bij het besef dat het eindig was.”

Walter zal Gerty zich altijd herinneren als een “vrolijke, optimistische en hele sterke dame”. “Ze wist heel goed wat ze wilde en wat niet. Dat maakte van haar een heel gemakkelijk iemand om mee samen te werken”, benadrukt Walter. “Gerty was echt een hele fijne vrouw. Ze gaat gemist worden.”

Gerty Christoffels
Afbeelding bron: Photonews