VRT-journaliste doet opvallende ontdekking over sommige vrouwen die klacht indienen tegen Bart De Pauw
PMN
VRT-journaliste doet opvallende ontdekking over sommige vrouwen die klacht indienen tegen Bart De Pauw
Foto: Photonews

Volgende week donderdag begint het proces tegen Bart De Pauw waarbij bij de slachtoffers zich burgerlijke partij stellen.

Journaliste Emily Maitlis, die prins Andrew interviewde voor BBC Newsnight, vertelde in de uitzending van vrijdagavond dat Queen Elizabeth van tevoren haar goedkeuring had gegeven. Het gesprek met de prins werd donderdag opgenomen en was zaterdagavond te zien op BBC Two.

De BBC probeerde al langer een interview met Andrew te regelen. “We waren al bijna een jaar met het hof in gesprek en na de dood van Epstein hebben we er nog harder aan getrokken”, zei Emily. De eerste beschuldigingen tegen prins Andrew en zijn vermeende misbruik van minderjarige meisjes doken immers al in 2015 op.

Dat de Queen nu toestemming heeft gegeven voor het interview, zou een opmerkelijke koerswijziging zijn. Volgens een ABC-host die destijds de beschuldigingen tegen prins Andrew opgenomen had en wilde uitzenden, deed het paleis er toen alles aan om een uitzending over prins Andrew en Epstein te voorkomen, tot aan intimidatie aan toe.

Meer nieuws

Meer nieuws

.