VRT-journaliste doet opvallende ontdekking over sommige vrouwen die klacht indienen tegen Bart De Pauw

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Volgende week donderdag begint het proces tegen Bart De Pauw waarbij bij de slachtoffers zich burgerlijke partij stellen.

Volgende week donderdag begint het proces tegen Bart De Pauw waarbij bij de slachtoffers zich burgerlijke partij stellen. Het gaat in totaal om negen vrouw waaronder Maaike Cafmeyer en Lize Feryn. “Dat ze zich nu kenbaar maken is omdat het proces volgende week donderdag start”, legt VRT-journalist Anne Vanrenterghem uit bij Radio 2. “Dan zou sowieso iedereen weten wie ze zijn.”

Bart De Pauw wist natuurlijk al langer wie de vrouwen waren. Tot gisteren wist de rest van België het niet. Er waren geruchten en er zijn heel wat namen gepasseerd.”

“Het was heel moeilijk om die geruchten hard te maken want iedereen wilde zich op de achtergrond houden. De vrouwen wilden nooit dat het tot een proces zou komen, laat staan dat hun namen bekend zouden worden.”

“Het valt ook op dat een aantal van die vrouwen hun profiel op de sociale media hebben afgesloten voor het grote publiek. Die vrouwen hadden wel verwacht dat journalisten met hun contact zouden opnemen. Ze schermen zich af.”