Volgt Erik Van Looy voorbeeld van Gert Verhulst? 'De Slimste Mens'-gezicht overweegt drastische ingreep
COS
Volgt Erik Van Looy voorbeeld van Gert Verhulst? 'De Slimste Mens'-gezicht overweegt drastische ingreep
Foto: Play4

Erik Van Looy verscheen enkele maanden geleden plots met een ooglapje in 'De Slimste Mens' in Nederland. Zijn netvlies was losgekomen.

Erik Van Looy was op vakantie met zijn broer. Een golf raakte Erik er vol in z'n oog. Hij zag vlekjes, maar dacht dat het wel zou overgaan. Uiteindelijk bleek zijn netvlies gescheurd.

"Dat is erfelijk", legt Erik uit in 'Gossip Guy'. "Mijn moeder heeft dat twee keer gehad en mijn broer ook. Als je dingen ziet die er niet zijn, moet je niet altijd denken 'ik heb slechte drugs gepakt', dan kan het ook zijn dat er echt iets mis is", grapt de regisseur.

Een consultatie bij de oogarts bracht slecht nieuws: hij moest meteen geopereerd worden. Erik merkte op dat hij verwacht werd bij 'De Slimste Mens' en vroeg of hij een paar dagen later kon terugkomen. "Dat kan zeker, maar dan kan het wel zijn dat je je zicht kwijt bent", klonk het.

Of het nu weer in orde is? "Ik denk dat wel. Mijn een oog hangt wat lager, maar dat is door mijn ooglid, omdat dat nog niet gecorrigeerd is. Ik had dat misschien beter ineens laten doen", lacht Erik.

Meer nieuws

Meer nieuws

.