Steven Van Gucht heeft slecht nieuws: "Toch niet zeker dat zij kunnen openen"
PMN
Steven Van Gucht heeft slecht nieuws: "Toch niet zeker dat zij kunnen openen"
Foto: Photonews

Vrijdag was er een Overlegcomité. De kappers hebben er goed nieuws gekregen.

Vanaf 13 februari mogen zij weer aan de slag. De contactberoepen moeten nog wachten tot 1 maart.

"We moeten beseffen dat dit niet gratis komt. Er zijn 24.000 kappers in België, als je dat begint om te rekenen, dan zit je toch al gauw aan een miljoen dichte contacten per week die erbij komen. Dat is een bijkomend risico", zei Van Gucht op Eén.

"De voorzorgsmaatregelen die zijn aangekondigd, zijn dus heel belangrijk, daar moeten we strikt mee omgaan. En ik denk dat we als bevolking solidair zullen moeten zijn met de kappers om die cijfers onder controle te houden.” 

“Dat we zelf proberen om een aantal gaten in het systeem verder te dichten: nog meer inzetten op telewerk, respect voor de basisregels, enzovoort. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid."

Steven Van Gucht is er niet zeker van dat de andere contactberoepen op 1 maart mogen openen.  “1 maart, dat is nog een kleine maand te gaan, en er kan nog heel veel gebeuren. Als alles goed gaat, staan we er misschien al wat beter voor. Maar het zou ook de andere kant kunnen uitgaan en dan durf ik mijn hand niet in het vuur te steken voor 1 maart om eerlijk te zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.