Nick Laenen over zijn carrièreswitch: “Corona heeft me het doen beseffen”

door: PMN

Nick Laenen kennen we nog van zijn deelname aan ‘Blind Getrouwd’. Zijn huwelijk met Christophe hield jammer genoeg niet stand. Nick besliste onlangs om een carrièreswitch te maken en startte in januari met zijn nieuwe job. Wij vroegen hem hoe die eerste werkweek is verlopen.

Wat heeft je over de streep getrokken om je job als steward bij Brussels Airlines op te geven?
“Ik ben tien jaar blijven plakken in de luchtvaartsector als steward. Een job die ik doodgraag deed. Ik leefde tegen 300 kilometer per uur en had een bruisend sociaal leven. Toen kwam corona en dat deed me beseffen dat ik heel veel momenten met mijn familie en vrienden heb gemist door de vele buitenlandse reizen.” 

“Ik ben er ook van overtuigd dat ik meer in mijn mars heb en ik wil nog zoveel dingen meemaken en doen in mijn leven. Vandaar heb ik het roer omgegooid en ga ik me keihard in een nieuw avontuur storten.”

Wat houdt je nieuwe job in bij ARW, een verdeler van diverse modemerken?
“Ik ben marketingmanager voor ARW en dus ga ik voor onze merken alle online kanalen zoals Facebook, Instagram, … voorzien van de nodige informatie en beelden.” 

“Ik moet fotoshoots organiseren en bedenken, publiciteitscampagnes opzetten, bekende Vlamingen en influencers kleden... Het is een heel creatieve en afwisselende job. Elke dag, andere uitdagingen met 10 deadlines op een dag, dat heb ik graag.”

Hoe verliep je eerste werkweek?
“Het was geweldig en tegelijk superspannend. Zo binnenlopen in een totaal onbekende wereld voor mij, in een vrij grote firma waar ik alles terug moet leren kennen en ontdekken. Maar vanaf de eerste moment voelde ik me welkom en had ik een heel fijn gevoel.” 

“Mijn collega’s zijn heel lief en hulpvaardig. Mijn grote bazin begeleid mij heel goed en ik kan haar alles vragen, want ik moet natuurlijk nog alles een eerste keer meemaken en doen. Ik ben goed terecht gekomen en de ontvangst was heel hartelijk.”

“Lothar Callaerts (Blind Getrouwd) is één van mijn collega’s en werkt in een showroom waar ik vaak kom. Ik ga bij hem te raden als het gaat over zijn klanten en ons merk Fred Perry.”

“In deze eerste dagen heb ik al mogen meewerken aan een fotoshoot, de interactie met de modellen, de composities, de collecties, de sfeer, I love it!”

Moet je vroeg op?
“Ik ben een echt Duracel konijn, zelfs om 5 uur ‘s morgens ben ik al superhappy. Ik ben daar door mijn vorige job in getraind. Nu moet ik om 6u30 opstaan, voor mij voelt dat als uitslapen.” 

Nu je in de mode zit, welke bekende Vlaming vind je mooi gekleed?
“Wel dan denk ik onmiddellijk aan Loïc Van Impe, kok bij VTM, dat vind ik een jonge frisse verschijning die zich heel leuk kleedt.”

Heb jij een favoriet kledingstuk dat je niet zou kunnen missen?
“In de winter draag ik heel veel geruite flanellen hemden met daaronder een coltrui. Mijn moeder werd vroeger al gek van mijn verzameling, 3/4de van mijn hemden in mijn kleerkast zijn bouwvakkershemden.”

“Ik hou ook enorm van sweaters in felle kleuren en prints. Zeker in de winter zie ik graag kleur. Ik probeer me ook jonger te kleden dan ik ben.”

Wat is een afknapper voor jou qua kledij?
“Waar ik echt op afknap zijn mannen met van die echte bompa-pantoffels, zo heel ouderwets en zeker met witte sokken. Wat bij mij ook geen kans maakt zijn crocs, dat is een no-go.”