Maggie De Block heeft geen goed nieuws: “Kerstmis en Nieuwjaar gaan we niet zoals anders kunnen vieren”
PMN

Maggie De Block tempert de verwachtingen over de eindejaarsperiode. Kerstmis en Nieuwjaar vieren met familie en vrienden, dat mag je nu al vergeten.

Iedereen hoopt dat er snel een vaccin zal zijn tegen het coronavirus. Mogen we beginnen hopen? "We mogen geen valse verwachtingen scheppen”, legt Maggie uit in Het Nieuwsblad. 

“Elk virus kan muteren, waardoor het vaccin niet meer werkt. Je moet ook een vaccinatiegraad hebben van 70 procent bij de bevolking. De hele bevolking een spuitje geven, dat zal snel een jaar of anderhalf jaar duren. Vanaf maart zal het dus niet ineens 'vrijheid, blijheid' zijn.”

“Ook Kerst en Nieuw zullen we niet kunnen vieren zoals anders. In mijn familie vragen we ons nu al af hoe we het zullen organiseren. Mijn moeder wordt volgende week tachtig, en ze heeft nu een achterkleinkind. Die vier generaties samen, dat is een gevaarlijke combinatie.” 

“Er zijn zoveel intense familiemomenten die we nu allemaal moeten missen en die er zwaar inhakken. Vandaar dat we ook vrij snel beslist hebben om de begrafenissen weer te laten doorgaan. Daar ga je toch niet de polonaise dansen?"

Meer nieuws

Meer nieuws

.