Laura uit ‘Blind Getrouwd’ erg aangedaan door dramatische gebeurtenis: “Mijn hart breekt en het wordt stil vanbinnen”

door: PMN
Afbeelding bron: Instagram

Laura Lieckens is heel openhartig op haar Instagram. Ze blikt er terug op een bewogen week. Ze steekt ook de hand in eigen boezem.

“Eerlijk, ik oordeelde meteen als een rechter. Maar na enkele momenten van nadenken, ben ik tot het besef gekomen dat ik helemaal het recht niet had te oordelen”, luidt het bij Laura.

“Een discussie met duidelijk twee kampen is losgebroken. Een helel week lang heeft iedereen met de vinger liggen wijzen en liggen oordelen. Ja, ook ik. Ik ben de eerste die zal zeggen. ‘Iedereen mag, moet zelfs, een mening hebben.’ Maar je moet ten alle tijden beseffen dat een mening niet pesten mag worden. Woorden kunnen onomkeerbare gevolgen hebben.”

“Ik kies geen kant, omdat ik niet de persoon ben die over bepaalde privézaken moet oordelen. Ik weet wel dat ik in het verleden ook al mensen in vertrouwen genomen heb, in misschien een andere situatie, maar wel op dezelfde manier in vertrouwen heb genomen. Wie dat nu goed of slecht is in heel dit verhaal, soms moet ook helder nagedacht worden wat dit als gevolg kan hebben.”

"Sommige woorden komen veel harder aan dan je denkt"

“Wanneer ik op het nieuws een getuigenis van een moeder hoorde waar de zoon zich van het leven ontnomen had, door dezelfde situatie, dan breekt mijn hart. En word je even helemaal stil vanbinnen. Ook ik krijg dagelijks met kritiek of harde woorden te maken. Woorden die me op lange termijn alleen maar sterker gemaakt hebben.”

“Maar ook woorden die me enkele maanden geleden de tranen over mijn wangen en die van mijn familie liet vallen. Sommige woorden en daden komen veel harder aan dan je denkt. Iets om over na te denken dus... ja ook jij. Maar voor de rest alleen maar veel liefde voor jullie allemaal! Met heel mijn hart!”