Kürt Rogiers, Kelly Pfaff en Tinne Oltmans kwaad: "Dit slaat nergens op!"

door: COS
Kürt Rogiers als Lars in Familie
Afbeelding bron: VTM

Het Overlegcomité besliste woensdag weer over een aantal verstrengingen in de strijd tegen het coronavirus. Vooral de cultuursector wordt hard getroffen.

Theaters, concertzalen en bioscopen moeten sluiten. Een opvallende beslissing van het Overlegcomité, want expertengroep GEMS had dat niet geadviseerd. Op sociale media reageren mensen uit de cultuursector kwaad, maar vooral enorm teleurgesteld.

"Weet je wat het is: bijna ontroerend hoe Benjamin Dalle springt voor de jeugd, hoe Ben Weyts telkens weer gaat voor het onderwijs. Maar niemand, zeker niet de verantwoordelijke minister, die een kruimel geeft voor alles wat een grijze maatschappij kleur geeft", schrijft Kürt Rogiers.

"Zoveel zalen en bedrijven hebben geïnvesteerd om alles coronaproof te maken. Waar zijn de cijfers? Ik ben zeker voor preventieve maatregelen, maar dit slaat nergens op", klinkt het bij een teleurgestelde Tinne Oltmans op Instagram Stories.

Ook Kelly Pfaff deelde enkele berichten van gefrustreerde bekende gezichten uit de cultuursector, waaronder Leen Dendievel en Adriaan Van den Hoof. "Het is genoeg geweest!", schrijft die laatste op Instagram.

Kürt Rogiers over sluiting cultuur
Afbeelding bron: Instagram@kurtrogiers
Tinne Oltmans over sluiting cultuur
Afbeelding bron: Instagram @tinneoltmans
Kelly Pfaff deelt bericht van Leen Dendievel over cultuur
Afbeelding bron: Instagram @kellypfaffg
Kelly Pfaff deelt bericht van Adrian Van den Hoof over cultuur
Afbeelding bron: Instagram @kellypfaffg