Herbert Flack verrast met geweldig nieuws: "Fabienne zou zo trots zijn"
COS
Herbert Flack verrast met geweldig nieuws: "Fabienne zou zo trots zijn"
Foto: Photonews

Na tien jaar keer Aspe terug. Vanaf 17 mei 2024 vormt Play Zuid het decor voor de nieuwe theatervoorstelling 'Aspe, moord in de studio' mét Herbert Flack als Van In.

Tien seizoenen en 127 afleveringen lang kroop Herbert Flack in de huid van hoofdinspecteur Van In. Tien jaar na de laatste aflevering van 'Aspe' op VTM keert Herbert terug als het iconische personage.

Backstage Producties, het productiehuis van James Cooke, komt in 2024 met 'Aspe, moord in de studio'. Een jaar nadat James de vraag stelde aan Herbert gaat de acteur in op het voorstel, met overleden echtgenote Fabienne in het achterhoofd.

Fabienne overleed drie jaar geleden op vakantie in Spanje. "Nog elke dag vecht ik tegen het gemis. Soms panikeer ik dat het ook met mij plots gedaan is, en denk ik na over hoe dat einde zou zijn. Maar ik merk dat ik stappen gezet heb de voorbije maanden", vertelt Herbert aan Het Laatste Nieuws.

"Fabienne had de vest van Van In na de laatste tv-opnames van 'Aspe' weggestoken in een zak. 'Je kan ze maar beter bewaren, want je weet nooit...'", vertelt Herbert. "Ze zou zo trots zijn, Fabienne. Die meer dan tien jaar dat ik Van In was, heeft zij mee beleefd."

"Zij was mijn buffer, om dat rust te brengen in die hype. We bekeken ook alle afleveringen samen, zij was mijn backing. En ik voel dat ze mij vandaag opnieuw aanmoedigt, dat Fabienne opnieuw achter mij staat. Die rol van Van In is een deel van mijn persoonlijkheid, die zit in mijn ziel en ik voel hem weer door mijn bloed stromen. Een fijn gevoel."

Meer nieuws

Meer nieuws

.