Delphine Lecompte openhartig over seksueel misbruik in psychiatrie: "Wrang, traumatisch en onvergeeflijk"
COS
Delphine Lecompte openhartig over seksueel misbruik in psychiatrie: "Wrang, traumatisch en onvergeeflijk"
Foto: Eén

Delphine Lecompte, bekend door 'De Slimste Mens Ter Wereld', sprak zich vaak kritisch uit over de '#MeToo'-beweging. In Humo vertelt de dichteres nu dat ze op haar 21ste misbruikt werd in een psychiatrische instelling.

Delphine Lecompte werd op 21-jarige leeftijd opgenomen op een psychiatrische afdeling. Ze raakte er in de ban van een nachtverpleger - achteraf gezien was dat door de machtsverhouding erg verkeerd. De man heeft haar zeventien maanden lang misbruikt.

"Toen de nachtverpleger me be­gon te molesteren, besefte ik dat onze gesprekken over het seksuele misbruik dat ik als kind had meegemaakt, hem hadden opgewonden, en het maakte me kapot. Nog meer kapot", schrijft Delphine in Humo.

"Dat ik meermaals verkracht zou worden in een naargees­tige isoleercel en verbaal ver­nederd zou worden en met de grond gelijk gemaakt zou worden, was wrang en traumatisch en on­vergeeflijk", verklaart Delphine in haar relaas.

"Dat ik de psychiatrie zou verlaten met nóg meer de­monen en nóg meer littekens en nóg meer verkrachtingen op de teller, is hallucinant en haast niet te bevatten, maar ik ben helaas niet de enige pa­tiënt met gelijkaardige erva­ringen", aldus Delphine Lecompte.

Meer nieuws

Meer nieuws

.