Delphine Lecompte maakte het vriend Frank niet makkelijk: “Ze was aan het stampen en roepen”

door: COS
Delphine Lecompte
Afbeelding bron: Printscreen video Vier

Delphine Lecompte was een van de revelaties van ‘De Slimste Mens’. Ze is al een hele tijd samen met Frank Van de Casteele, beter bekend als de ‘voormalige vrachtwagenchauffeur’.

“Toen ze nog dronk kon ze soms redelijk agressief zijn”, geeft Frank toe in Humo. De politie is zelfs een keer moeten komen. “Ze is misschien tenger, maar je moet eens weten hoeveel kracht ze heeft.”

“Ik had gezegd: ‘Ga nu naar huis. We praten morgen verder’, want het ging me niet meer af”, vertelt Frank. “Ze was aan het stampen en roepen. Buiten heeft ze een verkeersbord gepakt en tegen mijn raam gesmeten. Toen is de politie gekomen.”

Het raam was niet gebroken, al vertelt Delphine dat wel overal volgens Frank. “Dat is voor de legendevorming”, zegt Delphine daarover.

Geen vertrouwen

Volgens Frank was het grootste probleem tijdens die periode dat ze drank wegstak. “Als ik Cara’s in huis had, stopte ze er stiekem twee in haar zak als ze wegging, om thuis nog te drinken. In de badkamer heb ik eens een fles wijn gevonden in een schuif.”

“Pas zag ik nog een Caraatje uit die tijd verstopt liggen in de slaapkamer. Dat vind ik het allerergste, dat verdoken drinken. Omdat je dan het gevoel krijgt dat je iemand niet meer kunt vertrouwen”, aldus Frank.