Delphine Lecompte erg aangegrepen door Bart De Pauw: “Vreselijk”

door: PMN
Delphine Lecompte
Afbeelding bron: Printscreen video Vier

Donderdag was er de inleidende zitting over het proces van Bart De Pauw. Liefst dertien vrouwen beschuldigen hem van grensoverschrijdend gedrag.

“Ik ken hem niet ­persoonlijk, maar ik heb hem altijd bewonderd voor wat hij deed. Zo'n getalenteerde tv-maker op zo'n manier behandelen, dat vind ik vreselijk”, reageert Delphine Lecompte in Het Nieuwsblad op de hele zaak.

“Hij heeft niemand fysiek aan­gevallen, toch? Maar zijn leven is nu wel helemaal verwoest. Hij heeft geen job meer en is door de maatschappij al veroordeeld nog voor hij voor de rechter is verschenen.” 

“­Iémand moet het voor hem op­nemen, vind ik. En dus doe ik dat zelf maar. Als vrouw, om mijn punt nog wat duidelijker te maken dat dit debat meer nuance verdient. Ik ben geen mannelijk chauvinistisch zwijn, dus op die manier kunnen ze me al niet wegzetten.”

 “Ik voel ook mee met zijn slachtoffers. Echt waar. Natuurlijk heb ik begrip voor hen. Ik schoffel hun gevoelens niet onder de mat. Maar die grote woorden over machts­misbruik en dat hij geen spijt zou hebben… Wie weet dat? Misschien heeft hij dat wel, en zal het er nog wel uitkomen.”