Zaak Bart De Pauw Bart De Pauw in tranen tijdens verhoor: "Weet dat het zielig overkomt als ik nu die berichten lees"
PMN
Bart De Pauw in tranen tijdens verhoor: "Weet dat het zielig overkomt als ik nu die berichten lees"
Foto: Photonews

Vandaag was er de laatste procesdag in de zaak Bart De Pauw. De tv-maker kreeg zelf het laatste woord in de rechtbank.

Het is voor het eerst sinds het losbarsten van de zaak, vier jaar geleden, dat Bart De Pauw spreekt. Hij had een tekstje voorbereid dat hij voorlas.

In dat tekstje bood Bart De Pauw zijn verontschuldigingen aan. Hij zei dat hij de vrouwen absoluut geen pijn wilde doen, maar dat het toch gebeurde. "In mijn werk heb ik altijd geprobeerd om mooie dingen te maken over liefde of over mooie dingen. Ik probeer mensen te doen lachen en ik ben niet de man waarvoor ze me willen laten doorgaan. Nooit heb ik iemand willen pijn doen, wat niet wil zeggen dat ik dat niet heb gedaan. Maar ik heb het nooit opzettelijk gedaan", citeert Het Laatste Nieuws hem.

Op het einde van het proces werd Bart De Pauw ook verhoord door de Mechelse rechter. Uit dat verhoor blijkt dat Bart De Pauw sinds 2017 twee therapieën volgt. De rechter wilde weten of Bart een verklaring heeft voor het sturen van de berichten.

Bart De Pauw barstte daarop in tranen uit. "Er werd een autisme-spectrumstoornis vastgesteld, maar daar wil ik me zeker niet achter gaan verschuilen”, legt hij uit. “Ik heb niet nachtenlang scenario’s zitten te schrijven om dan mensen te gaan destabiliseren op de set. Ik heb nooit de baas willen zijn. Ik heb altijd op gelijke hoogte willen staan.”

Bart zegt ook nog dat er nooit iets achter zijn berichten verstopt zat. “Ik weet dat het zielig overkomt als ik die berichten nu terug lees. Ik wou gewoon dat ze me graag hebben."

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.