Anuna De Wever trekt conclusie: “Compleet gestoord idee”

door: PMN
Afbeelding bron: Instagram

Anuna De Wever is in een mum van tijd een bekende Vlaming geworden. De 19-jarige klimaatactiviste maakte de voorbije twee jaar heel wat mee.

Anuna raakte in Vlaanderen bekend door de klimaatmarsen die ze destijds organiseerde. “Ik ben dankbaar dat we een compleet gestoord idee hadden, het hebben uitgevoerd en het twintig weken hebben volgehouden”, reageert ze in Trends.

“We begonnen ermee omdat 100.000 mensen hogere Europese klimaatambities eisten, waar uiteindelijk alleen België en Tsjechië zich niet achter schaarden. Kyra en ik wisten dat de klimaatcrisis erg was, maar we dachten dat de politici daarmee bezig waren. We merkten dat dat niet zo was.”

“Voor ons is dit geen pauze. We hebben enorm veel gedaan. We hebben een open brief gestuurd naar de wereldleiders, campagne gevoerd tegen het Mercosur-handelsakkoord tussen Europa en Latijns-Amerika, tegen het gemeenschappelijk landbouwbeleid van de Europese Unie, en voor Fight For 1.5, een platform dat de opwarming van het klimaat tot 1,5 graden Celsius probeert te beperken.”